Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 11, 2011

Amerikaan stelt zich minder duurzaam op dan vorig jaar

De Amerikaanse consument stelt zich minder duurzaam op dan anderhalf jaar geleden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris. Daarbij wordt opgemerkt dat slechts 36 procent van de Amerikanen toegeeft bezorgd te zijn over de planeet die ze voor de volgende generaties achterlaten. Anderhalf jaar geleden was dat nog 43 procent. Bovendien worden er ook kleine dalingen gezien in het aantal Amerikanen dat zegt in grote mate bekommerd te zijn over de huidige situatie en de toekomst van het leefmilieu. Ook zegt een kleiner aantal Amerikaanse consumenten milieubewust te zijn en anderen aan te zetten zich milieuvriendelijk te gedragen. Het aantal Amerikanen dat zich persoonlijk verantwoordelijk voelt voor het leefmilieu is constant gebleven op 29 procent.

Tegelijkertijd zegt 20 procent van de Amerikanen een conservationist te zijn. Dat is een stijging met 3 procentpunten tegenover anderhalf jaar geleden. Ook noemt 18 procent zichzelf een duurzaam consument, tegenover 13 procent anderhalf jaar geleden. Ook zegt 16 procent environmentalist te zijn, tegenover 13 procent anderhalf jaar geleden. Er wordt wel opgemerkt dat het duurzame gedrag in het dagelijkse leven een duidelijke terugval kent. Onder meer zegt 57 procent een inspanning te doen om minder water te gebruiken. Dat is een daling met 3 procentpunten tegenover anderhalf jaar geleden. Ook blijkt nog 33 procent lokale producten te kopen, tegenover 39 procent anderhalf jaar geleden.

Daarnaast zegt 15 procent organische producten te kopen, tegenover 17 procent anderhalf jaar geleden. Ook geeft 15 procent aan voeding en organisch afval te composteren. Ook dat is een daling met 2 procentpunten. Uit het onderzoek blijkt verder dat 30 procent apparaten heeft gekocht met een energie-label. Dat is een daling met 6 procentpunten. Ook zegt 32 procent elektronica gerecycleerd te hebben of weggeschonken te hebben, tegenover 41 procent anderhalf jaar geleden. Bovendien doet nog 23 procent beroep op leidingwater in plaats van op flessenwater. Dat is een daling met 6 procentpunten. Tenslotte geeft 8 procent aan een hybride of energie-efficiƫntere wagen gekocht te hebben. Dat is een daling met 5 procentpunten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home