Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 11, 2011

Nieuw Brits muziekrecord voor zangeres Rihanna

De zangeres Rihanna heeft een nieuw Brits muziekrecord gevestigd. De zangeres is de eerste vrouwelijke solo-artiest in de geschiedenis van de Britse muziek die vijf jaar op rij een nummer heeft gehad dat helemaal bovenaan de hitlijsten stond. Rihanna vestigde dat record nadat haar jongste nummer 'What's my Name' van een tweede naar een eerste plaats is gestegen. De laatste artiest die eenzelfde reeks kon laten noteren, was Elvis Presley. Die slaagde erin om tussen 1957 en 1963 elk jaar met een nummer op de eerste plaats in de Britse hitlijsten te staan. Rihanna staat met 'Loud' ook op de eerste plaats bij de album-rangschikking in de Britse hitlijsten.

Het is de tweede keer dat de zangeres een dubbel lukt. Vier jaar geleden stond ze met de single 'Umbrella' en het album 'Good Girl Gone Bad' eveneens gelijktijdig op de eerste plaats in de Britse hitlijsten. Het album 'Loud' werd in november vorig jaar gelanceerd en heeft in Groot-Brittanniƫ tot op dit ogenblik bijna 900.000 exemplaren verkocht. Met de singles 'Only Girl' en 'Who's That Chick' heeft de zangeres uit Barbados nog twee vertegenwoordigers in de top tien. 'Only Girl' stond vorig jaar op de eerste plaats en was daarmee de opvolger van 'Run This Town (2009), 'Take a Bow' (2008) en 'Umbrella' (2007).

'What's my Name' klom naar de eerste plaats ten nadele van 'When We Collide' van Matt Cardle, die drie weken op de eerste plaats had gestaan. Op de derde plaats staat 'The Time' van Black Eyde Peas. Eerder al werd bekend dat 'Love The Way You Lie', een duet van Rihanna met Eminem, het voorbije jaar de best verkochte single van Groot-Brittanniƫ was. Van het duet werden meer dan 820.000 exemplaren verkocht, hoewel de single op geen enkel ogenblik de eerste plaats had kunnen innemen. Bij de albums laat 'Loud' de concurrentie van Plan B ('The Defamation Of Strickland Banks') and Take That ('Progress') achter zich.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home