Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 11, 2011

China belooft strengere maatregelen tegen piraterij

China heeft beloofd in de toekomst strenger te zullen optreden tegen de illegale namaak van film, muziek en andere goederen. Die namaak heeft de spanning tussen China en de Verenigde Staten gevoelig verscherpt en heeft ook Chinese producenten benadeeld. China heeft al herhaaldelijk gezegd harder op te treden tegen piraterij, maar volgens critici zijn de genomen maatregelen ontoereikend en blijft het probleem groeien. De World Trade Organization weerhield twee jaar geleden ook een klacht van de Verenigde Staten dat de Chinese regering niet voldeed aan zijn handelsverplichtingen door het probleem onvoldoende adequaat aan te pakken.

"Gao Feng, een topman van de Chinese politie, verdedigde echter de Chinese vooruitgang," aldus het persbureau Associated Press. "Hij wees erop dat er sinds het opstarten van gerichte acties in oktober vorig jaar al meer dan vierduizend mensen zijn gearresteerd. Dat zou drie keer meer zijn dan tijdens de eerste helft van het jaar voordien. Die cijfers tonen volgens Feng aan dat de Chinese politie initiatieven neemt om inbreuken tegen de intellectuele eigendom te bestrijden, maar de statistieken maken volgens hem ook duidelijk dat de problemen bijzonder groot blijven. Daarom moet de sanctionering van deze soort misdrijven volgens Feng worden verscherpt."

Feng, onderdirecteur van het Bureau of Economic Crime Investigation van het Chinese ministerie van openbare veiligheid, gaf geen details over de strategie die in de toekomst zou worden gevolgd. Hij stelde wel dat de politiediensten resoluut en streng moeten optreden tegen piraterij. Inbreuken tegen de intellectuele eigendomsrechten bezorgen China bijzonder veel kritiek van andere landen. Die vormen immers een belemmering voor de export en werkgelegenheid in andere landen. De Chinese piraterij zou producenten van muziek, designkledij en andere producten jaarlijks miljarden dollar aan verloren inkomsten kosten. Onder meer zouden Chinese namaak-geneesmiddelen tegen hartziekten en kanker tot in Afrika zijn teruggevonden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home