Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 29, 2011

Mogelijk nieuw topjaar voor islamitische beleggingen

De verkoop van islamitische effecten zou dit jaar een omzet kunnen realiseren van 31 miljard dollar. Dat zegt Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz, chief executive van Maybank Investment. Daarmee zouden de recordniveaus van vier jaar geleden kunnen worden geëvenaard. Er wordt aan toegevoegd dat veel beleggers omwille van de lage instapkosten snel zullen willen investeren in deze sukuk, vooraleer de economische groei de prijzen weer zou opdrijven.

Tijdens de tweede helft van vorig jaar werden voor 10,6 miljard sukuk verkocht. Dat is een stijging met 62 procent tegenover het jaar voordien. Badlisyah Abdul Ghani, chief executive bij CIMB Islamic in Kuala Lumpur, merkt op dat er een grote reeks infrastructuurwerken zijn voorzien, zowel in Maleisië als in de Golfregio, waardoor er volgens hem een grote vraag is naar financiering. Een woordvoerder van Dow Jones voegt er aan toe dat het publiek weliswaar beseft dat de economische situatie nog heel onzeker blijft, maar even goed weet dat de intrestvoeten moeilijk nog lager kunnen gaan.

Het voorbije jaar haalde de verkoop van islamitische effecten een omzet van 17,1 miljard dollar. Abdul Aziz voegt er aan toe dat de pijplijn minstens even sterk is als tijdens de laatste zes maanden van vorig jaar. Onder meer zijn er grote projecten gepland in Saudi-Arabië, waar een budget van 384 miljard dollar voorzien in onderwijs, immobiliën en transport. In Maleisië zijn eveneens een reeks projecten aangekondigd, met onder meer de bouw van een kerncentrale en een ondergronds spoorwegnet. Dergelijke initiatieven zouden de sukuk-markt moeten stimuleren.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home