Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 15, 2010

Olympisch Stadion Londen moet atletiektempel blijven

Het Olympisch Stadion in Londen moet ter beschikking blijven als atletiek-stadion. Dat hebben een aantal Britse Olympische atleten, zoals Kelly Holmes en Daley Thompson, gezegd in een reactie op berichten dat het stadion mogelijk na afloop van de Olympische Spelen over twee jaar omgevormd zou worden. Onder meer voetbalclub Tottenham Hotspur zou het stadion willen overnemen, maar in die plannen is voorzien dat de atletiekpiste zou worden opgebroken. De atletenorganisatie UK Athletics heeft het voorstel van de voetbalclub, die daarbij een samenwerking zou aangaan met de uitbater van de O2 Arena, compleet onaanvaardbaar genoemd.

"Het behoud van de atletiekpiste is een sportieve belofte aan een hele gemeenschap voor vele generaties van de toekomst," voeren de atleten aan tegenover BBC News. "De plannen van Tottenham Hotspur vormen een inbreuk tegen de belofte dat Londen ook na de Olympische Spelen over een atletiekstadion van wereldklasse zou kunnen beschikken." Naast Tottenham Hotspur is ook voetbalclub West Ham United door de Olympic Park Legacy Company geselecteerd als een bevoorrechte overnamekandidaat voor het Londense Olympisch stadion. Tottenham Hotspur wil een stadion creƫren met 80.000 zitplaatsen. Daarvoor moet de atletiekpiste echter wijken. In de plannen van West Ham, dat mikt op 60.000 zitplaatsen, blijft er wel ruimte voor atletiek-activiteiten.

De atleten merken op dat een atletiekstadion niet alleen aan de topsport ten goede zou komen, maar ook een promotie zou kunnen betekenen voor de atletieksport bij de Britse jongeren. "Het is de bedoeling dat de Olympische Spelen een tastbare nalatenschap bieden aan de Britse gemeenschap," merkt gewezen loper Steve Cram op. Hij wijst daarbij onder meer naar de Velodrome in Manchester, die werd gebouwd voor de Commonwealth Games acht jaar geleden. Die inspanningen werpen volgens Cram duidelijk hun vruchten af, verwijzend naar het internationale topniveau dat de Britse baanwielrenners op dit ogenblik hebben bereikt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home