Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 04, 2010

Italië keert terug naar Eurovisie-songfestival

Italië overweegt om terug te keren naar het Eurovisie-songfestival. Italië is dertien jaar lang weggebleven van de Europese liedjeswedstrijd, maar zou voor de volgende editie, die tijdens de maand mei in de Duitse stad Düsseldorf wordt gehouden, opnieuw een inzending indienen. Italië nam vierenvijftig jaar geleden ook deel aan de eerste editie van het muziekevenement. Twee keer slaagde een Italiaanse deelnemer erin de hoofdprijs te behalen. De laatste keer gebeurde dat exact twintig jaar geleden. Financiële beslommeringen en een gebrek aan belangstelling van het Italiaanse publiek waren voor het land reden om zich dertien jaar geleden uit het evenement terug te trekken.

Jorgen Franck, directeur van Eurovision TV, noemt het een groot compliment dat Italië een aanvraag heeft gedaan om opnieuw aan het Eurovisie-songfestival deel te nemen. "We zijn erop gebrand om het Italiaanse publiek te tonen dat het evenement de voorbije dertien jaar een grote gedaantewijziging heeft ondergaan," benadrukt hij. Franck voegt er aan toe ervan overtuigd te zijn dat Italië positief verrast zal zijn. Landen die aan het evenement willen deelnemen, hebben nog tot het einde van dit jaar om hun deelname te bevestigen. Er is volgens de organisatie echter geen enkele aanwijzing dat Italië zich alsnog uit de competitie zou terugtrekken.

Er wordt gesuggereerd dat Nathalie Giannitrapani, de winnares van de vierde reeks van de Italiaanse versie van The X Factor, zou afgevaardigd worden om Italië in Düsseldorf te vertegenwoordigen. De televisieshow wordt immers gemaakt door de Italiaanse openbare omroep RAI, die ook verantwoordelijk is voor de deelname aan het Eurovisie-songfestival. De Italiaanse winnaars zijn Gigliola Cinquetti met het nummer Non ho l'eta (1964) en Toto Cutugno met het nummer Insieme (1990). Maar de Italiaanse deelnames hebben ook een aantal Eurovisie-evergreens opgeleverd, zoals Nel Blu, Dipinto Di Blu (Volare) van Domenico Modugno en Gente Di Mare van Umberto Tozzi en Raf.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home