Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 19, 2010

Russisch Oeral-gebied krijgt een Titanium Valley

De Russische regering heeft plannen om in het Oeral-district een Titanium Valley op te richten. Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin bekend gemaakt. Die speciale economische zone zou gericht worden op de productie van materialen en onderdelen voor de luchtvaart, de autosector, de scheepsbouw en de medische industrie. Met de Titanium Valley zou een investering zijn gemoeid van 40 miljard roebel. Dat komt overeen met een bedrag van 1,3 miljard dollar. De financiële middelen voor de uitbouw van de economische zone zouden over twee jaar in het Russische regeringsbudget worden opgenomen. Volgend jaar zou al worden gestart met de bouw van Titanium Valley.

De nieuwe economische zone zou een aantal speciale voordelen krijgen, onder meer op douane-gebied. In het gebied is onder meer Vsmpo-Avisma, de grootste titanium-producent van de wereld en dochter van de groep Russian Technologies, actief. De Titanium Valley zou het bedrijf volgens Poetin een nieuwe technologische basis moeten bezorgen en zou de mogelijkheid moeten bieden om nieuwe partners aan te trekken. Het project zou ongeveer twintigduizend banen moeten creëren. Sergei Chemezov, hoofd van Russian Technologies, merkt op dat gehoopt wordt een twintigtal bedrijven te kunnen aantrekken, onder meer uit de scheepsbouw, energiesector, petrochemie en geneeskunde.

Daarbij zal volgens Russian Technologies vooral worden gekeken naar de huidige partners van de titanium-producent en Boeing, dat een joint venture heeft met Vsmpo-Avisma. Namen zijn onder meer Rolls-Royce en Goodrich, toeleverancier van onderdelen voor de luchtvaart en defensiebedrijven. De titanium-producent heeft de voorbije jaren in totaal 700 miljoen dollar geïnvesteerd in de modernisering van zijn installaties. Tegen het midden van het decennium is een bijkomend investeringsbudget van 500 miljoen dollar voorzien. Rusland heeft op dit ogenblik zestien speciale economische zones. Het gaat om acht toeristische regio's, twee havens, vier innovatiezones en twee industriële gebieden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home