Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 27, 2010

Britse filmindustrie wordt niet goed geleid

De Britse filmindustrie wordt te slecht geleid voor het talent dat er aanwezig is. Dat heeft producer Graham King gezegd. Hij voegde er aan toe dat het Amerikaanse Hollywood nog altijd toonaangevend is in de bioscoopwereld. King gaf toe zelf aan beginnende producers altijd de raad te geven naar Hollywood te gaan, omdat daar het hart van de bioscoopwereld klopt. Groot-Brittannië heeft volgens King de beste schrijvers, de beste regisseurs en een aantal van de beste acteurs uit de hele wereld, maar slaagt er toch niet in om de beste bioscoopfilms te maken. Nochtans wordt er volgens King in Groot-Brittannië veel geld besteed aan de filmsector, maar wordt dat niet op de juiste manier geïnvesteerd.

"Het valt volgens Graham King niet te begrijpen dat de Britse filmindustrie met al zijn talent er niet in slaagt om absolute topfilms te maken en een breder publiek aan te trekken," aldus BBC News. "King voegt er aan toe dat de Britse filmsector zich dringend ambitieuzer moet beginnen te denken." In juli werd bekend gemaakt dat het Britse ministerie voor cultuur de Britse Film Council zou opdoeken. Sindsdien heeft een groot aantal sectorvertegenwoordigers, zoals regisseur Mike Leigh en acteur-regisseur Clint Eastwood, die beslissing bekritiseerd. Jeremy Hunt, Brits minister van cultuur, merkte echter op dat het niet aanvaardbaar was om de Film Council te blijven ondersteunen.

De minister verwees daarbij naar het feit dat de Film Council acht van zijn bestuurders meer dan 100.000 pond per jaar zou betalen. Hij voegde er aan toe dat de overhead-kosten van de organisatie meer dan 24 procent van de inkomsten vertegenwoordigen. Dat wordt door de Film Council echter ten stelligste tegengesproken. Daar wordt gewag gemaakt van minder dan 10 procent, waarbij dan nog alle mogelijke kosten in rekening worden gebracht. De Film Council krijgt onder meer een budget van 15 miljoen pond ter beschikking uit de Britse nationale loterij om te investeren in onafhankelijke Britse films. Die activiteiten zullen wellicht worden overgeheveld naar het British Film Institute.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home