Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 12, 2010

Amerikaanse consument denkt gezonder te eten

Vele Amerikaanse consumenten zijn ervan overtuigd dat ze gezondere voedingsgewoontes hebben aangenomen. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Harris. Daarbij wordt opgemerkt dat 79 procent van de ondervraagden aangeeft thuis vaak gezonder te eten dan op restaurant. Daarnaast zegt 74 procent bij de maaltijd water te drinken in plaats van een andere drank. Daarnaast wordt ook vaak gewag gemaakt van gezonde snacks (72 procent), een evenwichtig dieet (72 procent), het lezen van de voedingsinformatie op verpakkingen (68 procent), kleinere porties (64 procent) en regelmatige lichaamsbeweging (57 procent). Ook blijkt slechts 30 procent van de Amerikanen nog laat op de avond een maaltijd te gebruiken.

"Ondanks die resultaten blijkt dat niet alle gezonde voedingsgewoontes bij de Amerikaanse bevolking aanslaat," merken de onderzoekers op. "Slechts 43 procent beweert de consumptie van koolhydraten te beperken en slechts 42 procent vraagt op restaurant naar een gezonde maaltijd. Ook blijkt slechts 38 procent bereid te zijn om smaak te willen opofferen in ruil voor lagere gehaltes aan vetten of calorieën. Slechts 33 procent kiest restaurants uit op basis van de lichtere menu-opties die worden aangeboden. Tenslotte blijkt ook amper 30 procent van de Amerikanen dagelijks zijn consumptie van calorieën op te volgen en te meten."

De onderzoekers merken op dat de antwoorden van obese en zwaarlijvige respondenten niet in belangrijke mate af te wijken van de andere consumenten. "Alleen bij de regelmatige lichaamsbeweging scoren ze opmerkelijk lager dan de gemiddelde consument," wordt er aan toegevoegd. Uit het onderzoek bleek dat 78 procent van de respondenten vetten en granen als belangrijke items te beschouwen om hun dieet en gewicht te controleren, gevolgd door proteïnes (77 procent), calorieën (74 procent) en gesatureerde vetten (74 procent). Transvetten (61 procent) werd het minst genoemd als item om het dieet en het gewicht te controleren, gevolgd door koolhydraten (65 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home