Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 28, 2010

Onverwacht snel herstel voor Bayer MaterialScience

De divisie MaterialScience van het Duitse chemieconcern heeft zich veel sneller hersteld van de economische crisis dan eerder werd verwacht en zal ook sneller terug stijgen naar zijn vroegere niveau. Dat heeft Marijn Dekkers, chief executive van Bayer, gezegd bij de voorstelling van de kwartaalcijfers van het Duitse concern. Eerder was geraamd dat MaterialScience zijn oude niveau pas over twee jaar opnieuw bereikt zou hebben. Eén jaar geleden was Bayer MaterialScience, dat door de economische crisis zwaar werd getroffen, nog het zorgenkind van het Duitse concern. De heropleving van de divisie was in belangrijke mate te danken aan het herstel in de autosector en de industrie. Bayer MaterialScience heeft een belangrijke vestiging in Antwerpen.

Bayer MaterialSciences, gespecialiseerd in innoverende en duurzame materialen voor een brede waaier industriële sectoren, realiseerde tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet van 2,66 miljard euro. Dat is een stijging met 30,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. "Die groei is grotendeels te danken aan een duidelijk hogere vraag vanuit de industrie," aldus nog Marijn Dekkers. "De divisie slaagde er ook in zijn verkoopprijzen gevoelig op te drijven." Er werd vooral een sterke groei opgetekend in Asia-Pacific, maar een gelijkaardige trend werd ook vastgesteld in de Europese regio, die vorig jaar nog zwaar te lijden had onder de economische crisis.

De totale omzet van het concern steeg tijdens het derde kwartaal met 16,1 procent tot 8,58 miljard euro. De nettowinst steeg met 12 procent tot 280 miljoen euro. In de divisie HealthCare werd een omzetgroei met 8,5 procent opgetekend tot 4,27 miljard euro. De geneesmiddelen-afdeling liet daarbij een groei met 7,2 procent tot 2,73 miljard euro optekenen, waarbij vooral een sterke groei werd opgetekend in de opkomende markten. In Noord-Amerika was er echter de negatieve impact van de hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg. De divisie CropScience tenslotte liet een omzetgroei met 17,6 procent tot 1,34 miljard euro optekenen. Daar werd gewag gemaakt van een duidelijke verbeterde marktomgeving.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home