Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, October 03, 2010

Investeerder let meer op onkosten en commissies

Commissielonen en onkosten hebben een grotere impact gekregen op de tevredenheid van de investeerders. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau JD Power & Associates bij een aantal Amerikaanse investeringsbedrijven. Daarbij wordt opgemerkt dat de aangerekende onkosten en commissielonen op dit ogenblik een aandeel van 23 procent in de algemene tevredenheid van investeerders. Vorig jaar was de tevredenheid slechts voor 17 procent gebaseerd op de commissies en onkosten die moesten worden betaald. Het is volgens JD Power ook de eerste keer in zeven jaar dat de investeerder aan die kosten een groter belang hecht.

Uit het onderzoek bleek dat interacties - zowel op het gebied van transacties als klantenservices als op het gebied van producten, informatie en instrumenten - bij de best presterende bedrijven de meest doorslaggevende factor blijft. Bij investeerders die een tevredenheid van meer dan 85 procent aangegeven, merkt 75 procent op het investeringsbedrijf vast en zeker te zullen aanbevelen aan anderen. Bij investeerders met een tevredenheid van minder dan 70 procent zegt slechts 12 procent het bedrijf vast en zeker te zullen aanbevelen. Er wordt aan toegevoegd dat klanten met een hoge tevredenheid ook gemiddeld 5,7 diensten van het bedrijf zullen gebruiken. Investeerders met een lagere tevredenheid gebruiken slechts 3,6 diensten.

De onderzoekers voegen er aan toe dat Vanguard door de Amerikaanse investeerders op het gebied van tevredenheid met een totale score van 81 procent op de eerste plaats wordt gerangschikt. Vanguard wordt vooral geprezen voor het aanbod en de informatie over zijn portfolio. Op de tweede plaats volgt Charles Schwab met een score van 80,7 procent. Charles Schwab krijgt vooral hoge punten voor interactie en informatiebronnen. Op de derde plaats staat Scottrade met een score van 79,9 procent. Scottrade haalt vooral hoge scores op het gebied van commissielonen en aangerekende onkosten. De top vijf wordt rond gemaakt door Fidelity Investments en Sharebuilder, die elk een score van 78,2 procent meekregen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home