Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, October 03, 2010

Google verliest verder Amerikaans marktaandeel

Zoekmachine Google blijft Amerikaans marktaandeel verliezen. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Compete. Daarbij wordt echter wel opgemerkt dat Google tijdens de maand augustus nog altijd een Amerikaans marktaandeel van 70,1 procent heeft. Tijdens de maand juli had Google nog een marktaandeel van 72,9 procent. Tijdens de maand augustus van vorig jaar bedroeg het marktaandeel van Google 72,6 procent. Tijdens de maand augustus telde Google in de Verenigde Staten in totaal 10,26 miljard zoekopdrachten. Dat betekent een daling met 1,8 procent tegenover de maand juli van dit jaar, maar wel een stijging met 1,4 procent tegenover augustus vorig jaar.

Op de tweede plaats staat de combinatie Bing-Yahoo met 3,8 miljoen zoekopdrachten. Daarmee heeft de combinatie een Amerikaans marktaandeel van 26 procent. "Wanneer de resultaten worden uitgesplitst, blijkt echter dat Bing marktaandeel wint, terwijl Yahoo terrein verliest," merkt Compete op. "Bing had tijdens de maand augustus een marktaandeel van 12,4 procent, tegenover 10,6 procent tijdens de maand juli van dit jaar en 9 procent tijdens de maand augustus van vorig jaar. Op het gebied van volume liet Bing een stijging met 20 procent optekenen tegenover de maand juli van dit jaar en 45,5 procent tegenover de maand augustus van vorig jaar."

Yahoo had tijdens de maand augustus een marktaandeel van 13,5 procent. Dat ligt slechts 0,4 procent hoger dan tijdens de maand juli. Tijdens de maand augustus van vorig jaar had Yahoo bovendien nog een marktaandeel van 15,4 procent. Op het gebied van volumes liet Yahoo tijdens de maand augustus een stijging met 5,9 procent optekenen tegenover de maand voordien, maar een terugval met 7,7 procent tegenover de maand augustus van vorig jaar. Er wordt verder gesteld dat Google tijdens de maand augustus 154 miljoen unieke bezoekers telde. Dat is een daling met 3,1 procent tegenover de maand voordien en 11 procent tegenover de maand augustus van vorig jaar. Bij Yahoo en Bing werden volgens Compete minder zware schommelingen opgetekend.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home