Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 02, 2010

Budget Europese Unie moet worden teruggeschroefd

Het budget van de Europese Unie moet worden teruggeschroefd. Dat heeft Vince Cable, Brits minister van handel, gezegd in het Europees Parlement. Cable waarschuwde voor negatieve reacties indien Europese burgers met besparingen worden opgezadeld, terwijl het Europese budget ongemoeid zou gelaten worden. Wanneer nationale regeringen zware besparingen moeten doorvoeren, is het voor de burger volgens Cable onbegrijpelijk waarom de Europese Commissie en het Europese Parlement het budget voor de Europese Unie zouden blijven verdedigen. Cable had ook kritiek op het feit dat Europa mensen verplicht om minder uren te werken dan ze willen doen. Sommige lidstaten vervloeken volgens hem nu al de dag dat ze het systeem van brugpensioen hebben ingevoerd.

Vince Cable merkte verder op dat vrijhandel de cruciale weg is naar groei en welvaart. De open markt is volgens Cable cruciaal voor het Europese project. Hij voegde er aan toe dat de economische de weegschaal van de wereldwijde economische macht verder heeft doen overhellen naar nieuwe economieën, zoals China, India, Brazilië, Turkije en Indonesië. Die veranderingen kunnen volgens hem angstaanjagend en verstorend overkomen, maar een reactie van nationalisme en protectionisme zou volgens hem contraproductief zijn. Cable wil dat er opnieuw vooruitgang wordt geboekt bij de Doha-gesprekken rond de wereldhandel.

In de Europese Unie vooruitgang wil realiseren, zullen er volgens Cable toegevingen en compromissen moeten worden gedaan. De toenemende handel zal volgens hem die toegevingen meer dan compenseren. Hij voegde er ook aan toe dat Michel Barnier, Europees Commissaris voor de interne markt, initiatieven zal nemen om kleine bedrijven te helpen om een aantal barrières te overwinnen om handel te kunnen bedrijven en opnieuw energie te injecteren in de economie. Cable zegt echter een groot tegenstander te zijn van staatshulp aan bedrijven om de economische crisis te overwinnen. Het is volgens hem compleet onlogisch dat regering met beperkte budgetten elkaar beconcurreren om geld te investeren in winstgevende bedrijven.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home