Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, October 03, 2010

Facebook wordt intensiever gebruikt dan vorig jaar

Een meerderheid van de Amerikaanse bevolking tussen twaalf en vierentwintig jaar gebruikt Facebook en bepaalde types van mobiele technologie. Dat is de conclusie van een nieuw onderzoek van het bureau Edison Research. Volgens de onderzoekers maakt 74 procent van de jonge Amerikanen op één of andere manier gebruik van Facebook. Daarbij zou 55 procent tot de geregelde gebruikers moeten worden gerekend, terwijl 19 procent als een occasionele gebruiker wordt beschouwd. In de resterende 26 procent zou volgens Edison Research slechts 4 procent niet vertrouwd zijn met Facebook. Daarentegen maakt slechts 30 procent van de jonge Amerikanen gebruik van concurrent MySpace. Slechts 12 procent zou actief gebruiker zijn.

Er wordt aan toegevoegd dat meer jongeren een MySpace-account hebben die niet meer wordt gebruikt of inactief hebben gemaakt dan bij Facebook het geval is. Ook blijkt 8 procent van de ondervraagden niet vertrouwd te zijn met MySpace. Er wordt aan toegevoegd dat ook Twitter slechts door 4 procent van de Amerikaanse jongeren actief wordt gebruikt, terwijl 8 procent er occasioneel actief is. De onderzoekers merken op dat 61 procent van de ondervraagden daarentegen over de microblogginsite heeft gehoord zonder er gebruik van te maken. Dat geeft volgens Edison Research aan dat Twitter nog een grote ruimte heeft om te kunnen groeien.

De onderzoekers merken verder op dat 51 procent van de Facebook-gebruikers nu meer beroep doen op de sociale netwerksite dan één jaar geleden. Slechts 17 procent maakt er minder gebruik van. Daarentegen maakt slechts 10 procent van de MySpace-gebruikers gewag van een grotere activiteit. Bijna 60 procent zegt minder gebruik te maken van MySpace dan vorig jaar. Bij Twitter maakt 24 procent gewag van een groter gebruik dan vorig jaar, terwijl 34 procent zijn activiteiten op de microblogginsite heeft teruggeschroefd tegenover vorig jaar. Edison Research merkt op dat de mobiele telefoon veruit de meest gebruikte mobiele technologie is bij jonge Amerikanen (81 procent), gevolgd door laptops (56 procent), iPods (46 procent) en andere mp3-spelers (35 procent).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home