Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, September 19, 2010

Meerderheid Amerikanen vindt situatie in Irak verbeterd

Volgens 57 procent van de Amerikanen in de situatie van de Iraakse bevolking verbeterd dat voor de Amerikaanse invasie zeven jaar geleden. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Harris Interactive en BBC World News America. Volgens 19 procent van de Amerikanen is de situatie van de Iraakse bevolking daarentegen de voorbije zeven jaar verslechterd. Daarnaast zegt 24 procent van de ondervraagden niet zeker te zijn. Er wordt aan toegevoegd dat 49 procent van de Amerikanen ervan overtuigd dat de oorlog in Irak de moeite waard is geweest. Daarentegen zegt 38 procent dat de oorlog in Irak compleet onterecht is geweest.

Er wordt aan toegevoegd dat Amerikaanse mannen er meer van overtuigd zijn dat de situatie voor de Iraakse bevolking is verbeterd. Bij de mannelijke bevolkingscategorie zegt immers 62 procent dat de situatie is verbeterd, tegenover 51 procent bij de vrouwelijke bevolkingsgroep. De onderzoekers voegen er aan toe dat vrouwen een meer afwachtende houding aannemen. Daar zegt immers 29 procent niet zeker te zijn, tegenover 18 procent bij de mannen. Er wordt aan toegevoegd dat ook oudere Amerikanen een positiever beeld hebben. Bij de Amerikaanse vijfenvijftigplussers zegt immers 61 procent dat de situatie van de Iraakse bevolking is verbeterd, tegenover 59 procent in de groep tussen vijfenveertig en vierenvijftig jaar en 51 procent in de categorie tussen achttien en vierendertig jaar.

De onderzoekers voegen er aan toe dat in het noordoosten van de Verenigde Staten 45 procent van de respondenten aangeeft dat de oorlog in Irak niet de moeite is geweest, terwijl 43 procent het tegenovergestelde beweerde. In het zuiden van de Verenigde Staten zegt daarentegen slechts 33 procent van de ondervraagden dat de oorlog niet de moeite is geweest, terwijl 53 procent het tegenovergestelde beweerde. Er wordt aan toegevoegd dat 39 procent van de Amerikanen van mening is dat de oorlog in Irak het leven in de Verenigde Staten veiliger heeft gemaakt, maar 35 procent beweert het tegenovergestelde. De resterende 26 procent zegt niet zeker te zijn.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home