Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 18, 2010

Grotere tevredenheid over Amerikaanse woningbouw

Amerikanen zijn meer tevreden met de kwaliteit van hun nieuwe huizen. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau JD Power & Associates. Daarbij wordt opgemerkt dat de kwaliteit van de nieuwe woningen voor het tweede opeenvolgende jaar is gestegen, terwijl ook de tevredenheid over de betrokken aannemers voor het derde opeenvolgende jaar is toegenomen. Opgemerkt wordt dat de algemene tevredenheid over nieuwe woningen in de Verenigde Staten inmiddels een score van 82,6 procent heeft bereikt. Dat is het hoogste niveau sinds het eerste onderzoek van JD Power dertien jaar geleden. Er wordt aan toegevoegd dat in vijftien van de zeventien Amerikaanse regio's een toename werd opgetekend.

De onderzoekers voegen er aan toe dat op alle factoren een vooruitgang werd geboekt. Alleen het aanbod van ontspannings-mogelijkheden door de bouwheer heeft volgens het rapport geen vooruitgang geboekt. De grootste vorderingen werden volgens het rapport gemaakt op het gebied van de kwaliteit van de vakkennis en gebruikte materialen, het ontwerp en de kwaliteit van de oplevering. Er wordt opgemerkt dat 92 procent van de woningen helemaal zijn afgewerkt wanneer de nieuwe eigenaar er zijn intrek neemt. Vorig jaar was dat 90 procent. Er wordt wel aan toegevoegd dat de impact van de verschillende factoren op de algemene tevredenheid is gewijzigd.

Daarbij wordt opgemerkt dat de cliënt een groter belang hecht aan de kwaliteit van het verkoopsteam en de verantwoordelijke van het bouwproject, terwijl minder nadruk wordt gelegd op het evenwicht tussen prijs en waarde en de garanties en de klantendienst van de bouwheer. Uit het onderzoek blijkt dat de hoogste tevredenheid wordt opgetekend in Phoenix, Las Vegas, Zuid-Californië, Orlando en Sacramento. "De dalperiode in de Amerikaanse woonmarkt en de gestegen concurrentie voor een beperkte groep kandidaat-kopers, heeft het belang van de klantgerichtheid bij de bouwondernemingen opgedreven," merken de onderzoekers op. "Een aantal bedrijven dat deze normen niet haalt, is inmiddels uit de markt verdwenen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home