Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 17, 2010

Deelnemers Champions League ontvangen minstens 7,2 miljoen euro

De tweeëndertig deelnemers aan de Champions League zullen elk minstens 7,2 miljoen euro aan ontvangsten ontvangen. Dat heeft de Union of European Football Associations (UEFA) bekend gemaakt. Daarbij wordt opgemerkt dat de inkomsten nagenoeg op het niveau van vorig jaar liggen, met uitzondering van lichte stijgingen voor de halve finalisten en de verliezende finalisten. De uiteindelijke winnaar krijgt een gegarandeerd bedrag van 26,7 miljoen euro, buiten de inkomsten voor groepswinst en de participatie in de televisierechten. Het voorbije jaar werd aan de deelnemers van de Champions League een totaal bedrag van 746,4 miljoen euro uitgekeerd.

"De Europese voetbalfederatie heeft in het verleden al zware kritiek gekregen dat het prijzengeld de nationale competities beïnvloedde," merkt het persbureau Reuters op. "Daarbij werd opgemerkt dat er financieel een quasi onoverbrugbare kloof ontstaat tussen de clubs die geregeld kunnen deelnemen aan de Champions League en concurrenten die niet elk jaar in de Europese elite-competitie kunnen aantreden." Inter Milan, de Europese voetbalkampioen van het voorbije seizoen, haalde een bedrag van 48,7 miljoen euro op, met inbegrip van 19,6 miljoen euro uit de pool van de Europese televisierechten. De twintig clubs die vorige maand aan de vierde kwalificatieronde deelnamen, kregen elk 2,1 miljoen euro.

Het voorbije jaar ontvingen de deelnemers een gegarandeerd minimumbedrag van 7,1 miljoen euro. Dit seizoen krijgen de deelnemers een bonus van 800.000 euro voor elke gewonnen wedstrijd. Een gelijkspel levert 400.000 euro op. De zestien laatste clubs die overblijven krijgen daarvoor een bedrag van 3 miljoen euro. Teams die doordringen tot de kwartfinales ontvangen minstens 3,3 miljoen euro. De vier clubs die de halve finale halen ontvangen gegarandeerd 4,2 miljoen euro. De winnaar van de finale in het Wembley-stadion eind mei volgend jaar ontvangt 9 miljoen euro. De verliezende finalist ontvangt 5,6 miljoen euro.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home