Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 11, 2010

Jean Todt wil hybrides in alle autosport-competities

Ook in de autosport moeten hybride technologieën verder worden geïmplementeerd. Dat heeft Jean Todt, president van de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), gezegd. Todt merkte op dat er op dit ogenblik heel wat gepraat wordt over elektrische wagens, maar volgens hem zouden hybride wagens met energie-recuperatie een goede eerste stap kunnen zijn. Die systemen zouden volgens hem over drie jaar in alle autosport-competities kunnen worden ingevoerd. Volgend jaar zal in de Formule Eén opnieuw gebruikt kunnen worden van zogenaamde kinetische energie-recuperatie systemen. Door een gentlemen-akkoord werd afgesproken om dit seizoen in de Formule Eén geen KERS-technologie toe te passen.

"Hans Reiter, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de raceversie van de Lamborghini Murciélago, stelt echter dat de technologie niet mag uitmonden in een marketing-campagne," aldus het magazine Autoweek.com. "Dat gevaar bestaat volgens hem wel als er gebruik wordt gemaakt van één bepaald systeem. Het gebruik van hybride technologie in de autosport moet volgens Reiter ten dienste staan van een versnelling van de technologische vooruitgang. Hij voegde er aan toe dat de grote bedrijven de hybride systemen zouden moeten ontwikkelen. Kleinere teams hebben volgens Reiter daarvoor onvoldoende financiële middelen ter beschikking."

Ook Eric Neve, topman motorsport bij Chevrolet voor het World Touring Car Championship, merkt op dat de introductie van hybride systemen niet mag leiden tot een belangrijke toename van de kosten. "Deze technologieën vormen een gebied waar bijzonder veel kan geïnvesteerd worden," voert hij aan. "Een open ontwikkeling van deze technologieën past niet in de filosofie van het World Touring Car Championship. Indien er echter aan een betaalbaar gemeenschappelijk systeem wordt gewerkt, mag er wel op onze steun worden gerekend." Hybride technologie werd al gebruikt in de American Le Mans Series. De Franse constructeur Peugeot heeft aangekondigd om ook volgend jaar met een hybride in competitie te komen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home