Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 11, 2010

Amerikaans basketbal opent kantoor in Moskou

De Amerikaanse National Basketball Association (NBA) heeft een kantoor geopend in de Russische hoofdstad Moskou. De opening kadert volgens Adam Silver, chief operational director van het Amerikaanse basket, in de strategie om een beter contact te kunnen creëren bij het stijgend aantal Russische en Oost-Europese basket-liefhebbers. Het is volgens Silver een uitgelezen ogenblik voor het Amerikaanse basket om zijn aanwezigheid in Rusland uit te breiden, vooral aangezien de Russische miljardair Mikhail Prokhorov er zich toe heeft verbonden om het basketbal in Rusland verder te stimuleren. Prokhorov is de eerste eigenaar van een Amerikaanse basketbalclub die niet afkomstig is van Noord-Amerika.

Mikhail Prokhorov rondde eerder dit jaar de overname van de Amerikaanse basketclub New Jersey Nets af. Hij ondersteunt ook een aantal Amerikaanse universiteitsploegen. "Prokhorov voegde er aan toe dat hij verder samen wil werken met de Amerikaanse basketfederatie en hij zegt van plan te zijn om meer opportuniteiten te creëren voor jongeren en studenten uit heel Rusland om actief deelnemer aan de basketbal-sport te worden," merkt de Russische krant The Moscow Times op. De Russische miljardair had eerder al aangekondigd dat hij de New Jersey Nets had gekocht om de Amerikaanse technologie te gebruiken om commercieel succes te halen uit het professionele basketbal.

Prokhorov zegt het basketbal te ontwikkelen tot een duurzame industrie die niet uitsluitend afhankelijk is van de steun van de autoriteiten of rijke zakenlui. De Amerikaanse basketbal-federatie stelde Yegor Borisov aan als vice-president voor Rusland en Oost-Europa. Hij werkte tot nu toe als topman van de zender NBC Universal, één van de grootste mediabedrijven van de wereld, voor de regio Rusland en de gewezen Sovjet-Unie. Moskou wordt wereldwijd het zestiende kantoor van de Amerikaanse basketfederatie. De federatie bestaat uit dertig Amerikaanse en Canadese teams met spelers uit vijfendertig landen. De Atlanta Hawks maakten tweeëntwintig jaar al een toer door de gewezen Sovjet-Unie.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home