Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 22, 2010

Eén op vijf Amerikanen heeft te zware hypotheek

In de Verenigde Staten geeft 21 procent van de huiseigenaars toe dat ze meer hypotheek moeten betalen dan hun woning waard is. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. Er wordt aan toegevoegd dat vooral Latino-Amerikanen met het probleem worden geconfronteerd. In die categorie maakt 41 procent gewag van een overdreven hypotheek, tegenover 35 procent bij Afro-Amerikanen en 18 procent bij de blanke Amerikanen. De onderzoekers stellen ook dat vooral werklozen met het probleem worden geconfronteerd. In die groep zegt 38 procent teveel hypotheek te betalen, tegenover 20 procent bij werkende huiseigenaar.

Het Pew Research Center stelt dat het probleem ook groter wordt naarmate het inkomen daalt. Bij inkomens van minstens 75.000 dollar per jaar zegt slechts 15 procent teveel hypotheek te betalen. Bij inkomens onder de 30.000 dollar stijgt dat echter tot 33 procent. Op het gebied van leeftijd concentreert het probleem zich volgens de onderzoekers vooral in de groep tussen dertig en negenenveertig jaar. Daar zegt 25 procent teveel hypotheek te betalen. Bij vijfenzestigplussers daalt dat tot 15 procent, maar ook in de leeftijdscategorie tussen achttien en negenentwintig jaar wordt slechts 18 procent van de woningeigenaars met een overdreven hypotheek geconfronteerd.

Het Pew Research Center kwam tot de vaststelling dat 48 procent van de woningeigenaars de waarde van zijn vastgoed tijdens de economische recessie heeft zien dalen. In die groep zegt 14 procent dat het aanvaardbaar is dat de hypotheek-betaling wordt stopgezet. Bij eigenaars die de waarde van hun pand niet hebben zien dalen, is dat slechts 14 procent. In het algemeen zegt 59 procent van de eigenaars dat het verkeerd is om bewust te stoppen met de hypotheek-betaling en de woning over te laten aan de kredietverstrekker. Volgens 19 procent is dat wel aanvaardbaar en 17 procent voert aan dat dit afhankelijk is van de omstandigheden. Bij huurders noemt 25 procent het aanvaardbaar dat de maandelijkse betalingen worden stopgezet.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home