Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 27, 2010

Eén op tien Amerikaanse jongeren voelt zich gepest

In de Verenigde Staten voelt 9 procent van de tieners tussen dertien en vijftien jaar zich vaak gepest tot op een niveau dat ze zich bijzonder droevig of kwaad voelen. In de leeftijdsgroep tussen zestien en achttien jaar geldt dat voor 3 procent. In totaal zegt 28 procent van de tieners zich door pesterijen droevig of kwaad te voelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris Interactive. Uit het onderzoek is echter ook gebleken dat 59 procent van de tieners te zullen tussenkomen wanneer ze opmerken dat iemand anders wordt gepest. Daarbij zegt twee op vijf de pesterijen op school of elders te zullen melden. Ook zegt 37 procent het slachtoffer van de pesterijen met raad te willen bijstaan.

Indien ze zelf het slachtoffer zouden worden van pesterijen, zou één op vier van de respondenten beroep doen op een psycholoog of andere begeleider, terwijl bijna de helft met anderen over het probleem zou praten. Toch zegt één op vier tieners die problemen voor zich te houden. De onderzoekers merkten verder op dat twee op drie tieners aangeeft zich meestal gelukkig te voelen. Eén op tien zegt echter zich bezorgd te maken en 5 procent voelt zich meestal droevig, terwijl 3 procent zich boos voelt en 1 procent toegeeft zich angstig te voelen. Bijna zes op tien van de tieners zegt zich met zijn negatieve gevoelens tot zijn moeder te wenden, terwijl één op drie met een broer of zus praat en één op drie met zijn vader praat. Eén op vijf praat met een grootouder of ander familielid.

Buiten de familie praat 68 procent met een vriend van zijn eigen leeftijd, terwijl 20 procent zich tot een leraar en 19 procent tot een andere begeleider zou wenden. Toch zegt 8 procent bij problemen eigenlijk met niemand te kunnen praten. Bovendien zegt 31 procent dat een raadgever op school weinig hulp kan bieden, terwijl 20 procent niet zeker is. De onderzoekers merken op dat duidelijk moet worden verzekerd dat pesters de mogelijke consequenties van hun daden beseffen en dat de slachtoffers erop kunnen rekenen dat ze bij vele volwassenen terecht kunnen indien ze het onderwerp van pesterijen zijn geworden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home