Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 27, 2010

Buitenlandse autobouwers moeten meer Russische onderdelen gebruiken

De Russische regering zal de bestaande belastingverminderingen voor buitenlandse autobouwers behouden. Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin gezegd naar aanleiding van plannen van de overheid om buitenlandse autobouwers te verplichten meer onderdelen van lokale toeleveranciers af te nemen. Poetin voegde er aan toe dat alle toekomstige beslissingen over lokale productie-quota gebalanceerd zullen worden genomen, waarbij zowel de belangen van de overheid als de investeerders in rekening zullen worden gebracht. In de nieuwe regeling zullen volgens de Russische overheid de bestaande akkoorden worden behouden.

De voorbije jaren konden buitenlandse autobouwers genieten van een beperkte invoerheffing op onderdelen, op voorwaarde dat 30 procent van de onderdelen lokaal werden geproduceerd. Wanneer die overeenkomst afloopt, zouden buitenlandse autoconstructeurs binnen een periode van zes jaar 60 procent van hun onderdelen bij Russische toeleveranciers moeten afnemen om nog langer voor belastingverminderingen in aanmerking te komen. Door de groeiende economie van Rusland, drijven buitenlandse autoproducenten zoals Volkswagen, Ford Motor en Toyota Motor, hun productie voor de Russische markt gevoelig op. De Russische overheid daarbij ook de lokale productie helpen opdrijven.

"De nieuwe maatregel moet de lokale economie en tewerkstelling helpen ondersteunen," aldus een woordvoerder van Vladimir Poetin tegenover de Russische krant The Moscow Times. "Bovendien moet daardoor de expertise in productie en kennis van technologie worden verhoogd." In de nieuwe regelgeving is onder meer ook voorzien dat de productie binnen een periode van vier jaar naar minstens 300.000 exemplaren zou worden opgedreven, gekoppeld aan een investering van 500 miljoen dollar in de uitbreiding van de bestaande infrastructuur of 750 miljoen dollar in de bouw van nieuwe assemblagelijnen. Poetin benadrukte dat de autoconstructeurs de maatregel op vrijwillige basis kunnen aanvaarden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home