Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 27, 2010

Randmarkt van mobiele telefonie blijft groeien

De randmarkt van de mobiele telefonie realiseerde vorig jaar wereldwijd een omzet van 26,5 miljard dollar. Over vijf jaar zou dat gestegen zijn tot 50 miljard dollar. Dat betekent een gemiddelde groei van 11,4 procent per jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ABI Research. Die groei is volgens de onderzoekers vooral te danken aan de explosieve verkoopsgroei van de smartphones. Onderzoeksleider Michael Morgan merkt daarbij op dat smartphones meestal een grotere waarde hebben dan de gewone mobiele telefoon en de consument er dan ook sneller voor bereid zal zijn om randproducten te kopen.

Er wordt aan toegevoegd dat de consument ook geneigd is om accessoires met een hogere kwaliteit te kopen, in vergelijking met de goedkopere producten die tot nu toe grotendeels de markt beheersten. De onderzoekers merken op dat retailers op de verkoop van mobiele telefoons geen grote winstmarges genereren, waardoor de markt van de accessoires voor hen een belangrijke inkomstenbron kan zijn. De meest populaire productcategorie wordt volgens ABI Research gevormd door beschermende draagtassen. Die trend begon volgens de onderzoekers met de derde generatie van de iPhone. Inmiddels zou 70 procent van de iPhones met een draagtas worden verkocht.

De trend heeft zich volgens de onderzoekers ook naar andere merken uitgebreid. Ook bij een aantal andere mobiele telefoons uit de hogere prijsklasse worden nu draagtassen gekocht. Ook krasbescherming wordt, onder meer dankzij de populariteit van de touchscreen-toestellen, steeds populairder. Daarnaast blijken ook koptelefoons volgens ABI Research bijzonder populair te blijven. De onderzoekers voegen er aan toe dat ook memory-cards de consument blijven aanspreken, maar daar is er een duidelijke verschuiving merkbaar omdat de telefoon-producenten steeds meer ingebouwde capaciteit aanbieden.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home