Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 16, 2010

Bing wordt tweede grootste Amerikaanse zoekmachine

In de Verenigde Staten heeft de zoekmachine Bing van Microsoft concurrent Yahoo van de tweede plaats kunnen verdrijven. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Nielsen. Daarbij wordt opgemerkt dat Bing in de Verenigde Staten inmiddels een marktaandeel van 13,9 procent heeft opgebouwd. Dat is een stijging met 0,3 procent tegenover de maand juli. Yahoo viel volgens Nielsen van 14,6 procent terug tot 13,1 procent. Met een aandeel van 65,1 procent blijft Google echter veruit aanvoerder van de Amerikaanse zoekmarkt. Bing en Yahoo startten vorige maand een samenwerking om de concurrentie met marktleider Google aan te gaan.

Eerder al had het onderzoeksbureau Compete aangevoerd dat Bing zijn opmars blijft verder zetten en marktaandeel van Google afsnoepte. In de berekeningen van Compete had Google tijdens de maand juli in de Verenigde Staten een marktaandeel van 72,9 procent. Dat betekende weliswaar een stijging met 0,6 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar, maar tegenover de maand juni van dit jaar werd een achteruitgang met 1,1 procent opgetekend. Compete voegt er aan toe dat Bing tijdens de maand juli een marktaandeel van 10,6 procent had opgebouwd. Dat betekende een stijging met 0,3 procent tegenover de maand juni, maar een groei met 1,4 procent tegenover de maand juli van vorig jaar.

Tijdens de maand juli had Yahoo volgens Compete nog een marktaandeel van 13,1 procent. Dat betekende een vooruitgang met 0,4 procent tegenover de maand voorzien, maar een terugval met 2,6 procent tegenover de maand juli van vorig jaar. Het onderzoeksbureau voert aan dat Yahoo daarmee een breuk liet optekenen en voor het eerst sinds januari van dit jaar weer aan marktaandeel had gewonnen. Ook het verlies van marktaandeel bij Google is volgens Compete een trend die al langer kon worden opgemerkt. Op de vierde plaats stond in juli Ask.com, met een marktaandeel van 2,9 procent. Er werd wel aan toegevoegd dat Ask.com unieke gebruikers weg nam van Google.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home