Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 01, 2010

Amerikaanse internetgebruiker meer naar goksites

Retail, gokken en toerisme blijven de belangrijkste online bestemmingen van de Amerikaanse internetgebruiker. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau ComScore over het Amerikaanse internetgebruik tijdens de maand juli van dit jaar. Daarbij wordt opgemerkt dat tijdens die periode 13,4 miljoen Amerikanen een online goksite hebben bezocht. Dat is een stijging met 11 procent tegenover de maand voordien. Die stijging is volgens ComScore vermoedelijk in belangrijke mate te wijten aan het hoofdevenement van de World Series of Poker, dat dit jaar tijdens de maand juli plaats vond. PokerStars was daarbij de populairste bestemming, waar een stijging met 8 procent tot 2,4 miljoen bezoekers werd geteld.

Op de tweede plaats staat FullTiltPoker met een stijging met 14 procent tot 2,3 miljoen bezoekers, gevolgd door Kingolotto Network met een groei van 31 procent tot 2 miljoen bezoekers en UltimateBet.com Online Poker met een toename van 33 procent tot 1 miljoen bezoekers. Er wordt aan toegevoegd dat een aantal retailcategorieën eveneens tot de populairste bestemmingen behoren. Speelgoedsites lieten tijdens de maand juli een groei met 11 procent optekenen tot 18,4 miljoen bezoekers, met Toysrus, Lego, Disney en AmericanGirl als belangrijkste websites. Mall-sites lieten een groei met 11 procent optekenen tot 18,1 miljoen bezoekers.

Er wordt aan toegevoegd dat ook reissites een sterke groei lieten optekenen. In die categorie werd een stijging met 11 procent tot 59,2 miljoen bezoekers opgetekend, met TravelAdNetwork als populairste bestemming (18,9 miljoen bezoekers), gevolgd door TripAdvisor, Yahoo travel, AOL Travel en Bing Travel. De onderzoekers merken verder op dat Google de dominerende internet-groep blijft met 178 miljoen bezoekers, gevolgd door Yahoo (174 miljoen) en Microsoft (165 miljoen). Opgemerkt wordt dat de Mozilla Organization met een totaal van 35,1 miljoen bezoekers tien plaatsen vooruit ging. The Washington Post Company ontving 27,7 miljoen bezoekers. Dat leverde de mediagroep vijf winstplaatsen op.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home