Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 05, 2010

Internet op mobiele telefoon wordt normaal gegeven

Tegen het midden van het decennium zal meer dan 60 procent van de mobiele telefoons toegang verlenen tot het internet. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ABI Research. Dat betekent een verdubbeling tegenover het huidige niveau. Daarbij wordt opgemerkt dat over vijf jaar wereldwijd 3,8 miljard mobiele telefoons toegang zullen bieden tot het internet. De onderzoekers voegen er aan toe dat daarbij gebruik gemaakt zal worden van twee verschillende types mobiele browsers. Naast de complete internet-browsers, zullen volgens ABI Research ook zogenaamde proxy-browsers hun opwachting maken, die toelaten om gebruik te maken van goedkopere processoren en voldoende hebben aan een geheugen van 4 megabyte.

"Het internet wordt steeds meer mobiel," merkt het online magazine ReadWriteWeb op. "Laptops, tablets en smartphones bieden de consument immers steeds meer mogelijkheden om de consument toegang te bieden tot het internet. Weliswaar kan niet iedereen zich deze toestellen financieel veroorloven, maar er komen ook steeds meer goedkopere apparaten die de toegang tot het internet mogelijk maken. Die trend zal volgens ABI Research alleen nog maar toenemen, waardoor tegen het midden van het decennium meer dan 60 procent van de mobiele telefoons de gebruiker de mogelijkheid zal bieden om op het internet te surfen."

Uit het onderzoek van ABI Research blijkt dat over twee jaar meer mobiele telefoons actief zullen zijn met een complete internet-browser, die ongeveer een geheugen van 64 megabyte vergt, dan met een proxy-browser. Het meest bekende voorbeeld van een proxy-browser is Opera Mini, die zwaar gecompresseerde versies van webpagina's downloadt om de snelheid en de prestaties van de online verbinding te verbeteren. ReadWriteWeb voegt er aan toe dat de snelle uitbreiding van het mobiele internet goed nieuws is voor bedrijven zoals Opera, dat onlangs aankondigde dat het mobiele internet in Afrika een driecijferige groei blijft kennen, meestal gebaseerd op goedkope telefoons.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home