Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 19, 2010

Helft wakend bestaan gaat naar media en communicatie

De gemiddelde Brit besteedt nagenoeg de helft van zijn wakende leven aan het gebruik van media en communicatie. Dat is de conclusie van een rapport van de Britse telecom-regulator Ofcom. In totaal vertegenwoordigen activiteiten zoals televisie, internet en mobiele telefoon zeven uur van de normale dagindeling van de gemiddelde Britse consument. Wanneer er rekening gehouden met multitasking, komt Ofcom echter aan bijna negen uur. De onderzoekers voegen er aan toe dat de traditionele media nog altijd goed standhouden. Televisie blijft voor de Britse consument met 3,8 uur per dag het dominante medium. Ook radio slaagt er volgens de onderzoekers in zijn plaats te bewaren.

De onderzoekers merken op dat de gemiddelde persoon ongeveer vijftien en vijfenveertig minuten per dag wakend doorbrengt. Gemiddeld wordt van die tijd zeven uur en vijf minuten besteed aan media en communicatie. Opgemerkt dat jonge volwassenen tussen zestien en vierentwintig jaar het minst gebruik maken van media en communicatie. Die groep komt slechts aan zes uur en vijfendertig minuten per dag. Maar wanneer rekening gehouden wordt met multitasking, stijgt dat naar negen uur en tweeëndertig minuten. Onderzoekers van Ofcom stellen dat de consumenten steeds meer communicatie-activiteiten opnemen, maar die wel in hetzelfde tijdsvolume samen brengen.

Vooral mobiel internet en smartphones dragen volgens Ofcom in belangrijke mate bij tot de groei in de media-consumptie. Inmiddels zouden in Groot-Brittannië al 13,5 miljoen mensen gebruik maken van het mobiele internet. Dat is bijna een verdrievoudiging tegenover twee jaar geleden, toen een mobiele online-populatie van 5,7 miljoen Britten werd opgetekend. Tegelijkertijd is ook het gebruik van mobiele data gevoelig gestegen. Dat is volgens Ofcom op twee jaar met 240 procent toegenomen. De grootste groei komt volgens de onderzoekers voor rekening van het sociale netwerk Facebook. Ondanks de evoluties van de voorbije jaren, blijft televisie volgens de onderzoekers nog altijd het vaakst met traditionele kanalen bekeken te worden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home