Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 19, 2010

Cameron Diaz gevaarlijkste vrouw op het internet


Internetgebruikers die online op zoek gaan naar Cameron Diaz lopen het meeste kans om het slachtoffer te worden van cybercriminelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van internet-beveiliger McAfee naar het gebruik van celebrities door cybercriminelen. Ook Julia Roberts en Jessica Biel zorgen voor een verhoogd risico. Vorig jaar stond Jessica Biel nog op de eerste plaats. Uit het onderzoek van McAfee blijkt dat bij een zoekopdracht naar Cameron Diaz en screensavers 19 procent van de resultaten malafide downloads bevatten. De ranglijst is volgens McAfee echter onbedoeld ook een graadmeter voor de populariteit van de betrokken celebrities.

"Het is altijd gevaarlijk om onbekende websites te bezoeken," merken de onderzoekers op. "Toch blijven veel mensen dat doen, met als gevolg dat vaak hun computers besmet raken, zodat criminelen online bank-codes, email-paswoorden en andere gevoelige informatie kunnen stelen. Het al langer een bekende taktiek van criminelen om namen van bekende personen te koppelen aan malafide websites en mensen in de waan te brengen dat ze een legitime online bestemming bereiken." In de lijst met risicovolle celebrities vernoemt McAfee ook Gisele Bundchen, Brad Pitt, Adriana Lima, Jennifer Love Hewitt, Nicole Kidman, Tom Cruise, Heidi Klum, Penelope Cruz en Anna Paquin.

Een woordvoerder van McAfee noemt het opvallend hoe de celebrities-rivaliteit van de traditionele wereld overvloeit naar cyberspace. Het is volgens hem fascinerend hoe goed cybercriminelen op de hoogte kunnen blijven van de populariteit van filmsterren en modellen. Collega-beveiliger PandaLabs stelt dat criminelen vooral misbruik maken van de populariteit van Justin Bieber bij tieners om computers te besmetten. PandaLabs zegt meer dan tweehonderd malafide websites gevonden te hebben die misbruik maken van de naam van de popster. "Wanneer de fans op het internet zoeken naar informatie over Justin Bieber, duiken deze malafide websites op," merken de onderzoekers op. "Eens men op de link heeft geklikt, is er echter een virus gedownload."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home