Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 30, 2010

Groot-Brittannië op zoek naar specialisten online beveiliging

Er moeten inspanningen geleverd worden om meer specialisten in internetbeveiliging te vormen. Dat heeft Pauline Neville-Jones, Brits minister van veiligheid, gezegd bij de lancering van het project Cyber Security Challenge United Kingdom. Daarbij merkte de minister op dat Groot-Brittannië beschikt over een getalenteerde, maar heel beperkte groep van hooggespecialiseerde online veiligheidssector, zowel in de private als de publieke sector. Er moeten volgens haar door de overheid dringend maatregelen genomen worden om die groep gevoelig uit te breiden. Er moet daarbij volgens haar van een holistische benadering uitgegaan worden, waarbij de Britse regering het voortouw moet nemen.

"Pauline Neville-Jones stelt dat gespecialiseerde internetbeveiligers bijzonder waardevol zijn," merkt het magazine The Register op. "Helaas zijn er volgens haar veel te weinig specialisten van dat niveau beschikbaar. De minister benadrukt dat er dan ook inspanningen moeten geleverd worden om extra specialisten te vormen." De Cyber Security Challenge bestaat uit drie competities, die erop gericht zijn om getalenteerde krachten te vinden die de mogelijkheid hebben om organisaties tegen cyberaanvallen te verdedigen. De competitie wordt gesteund door de Britse regering, de Open University en bedrijven zoals EADS. De winnaars zullen volgend jaar bekend gemaakt worden.

De winnaars van de competitie krijgen de beschikking over studiebeurzen om aan de universiteit cursussen elektronica en beveiliging te volgen en een lidmaatschap te verwerven van professionele online beveiligingsorganisaties. Pauline Neville-Jones voegde er aan toe te hopen dat de competities er ook toe zouden leiden dat het beroep van cyberbeveiliging zijn techneut-imago zou kunnen afwerpen. "In de toekomst zal veiligheid een onderdeel moeten vormen van de informatica-industrie," merkte de Britse minister van veiligheid op. "Dat heeft ook zijn gevolgen voor het onderwijssysteem. Er moet meer informatica-opleiding gegeven worden in de scholen en universiteiten en hoger onderwijs moeten meer doelgerichte cursussen ontwikkelen."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home