Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Western Union houdt telegram voor bekeken (7/2)

Het befaamde Western Union heeft vrijdag zijn allerlaatste telegram bezorgd. Daarmee wordt een einde gemaakt aan een service die bijna 150 jaar stand heeft gehouden. De laatste tien WE-telegrams omvatten verjaardagswensen, condoleances, het signaleren van een noodgeval en berichten van diverse verzenders die probeerden het allerlaatste telegram op hun palmares te brengen.

Western Union begon in 1861 met zijn continentale telegramdienst. "Die innovatie was destijds even ongelooflijk en verbazend als de eerste computer," vertelde Tom Noel, professor geschiedenis aan de universiteit van Colorado, aan het magazine Wired. Het grootste succes haalden de WE-telegrammen in de jaren twintig en dertig van de voorbije eeuw. Het was toen in de Verenigde Staten op langere afstanden immers goedkoper om een telegram te verzenden dan een telefoongesprek te voeren.

Het voorbije jaar kon Western Union echter nog amper 20.000 telegrams verzenden voor een bedrag van ongeveer 10 dollar per boodschap. Meestal betrof het officiƫle berichtgeving van bedrijven. Moderne communicatietechnieken, zoals het internet, maakte de dienst uiteindelijk overbodig. Western Union is sinds 1995 een dochteronderneming van First Date Corporation. Dat bedrijf maakte vorige week bekend dat Western Union als een afzonderlijk bedrijf van de groep zal losgekoppeld worden en zich in de toekomst zal toeleggen of geldtransfers en andere financiƫle diensten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home