Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Steeds meer sieraden voor mannen

Mannen dragen steeds vaker sieraden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse tijdschrift Textilia. Het zijn vooral jongere mannen die zich met een sieraad tonen. Vooral de invloed van idolen zou daarbij een belangrijke rol dragen. Ook dat is vooral bij jongeren mannen het geval. In het algemeen dragen mannen in de eerste plaats een ketting, maar 55-plussers dragen vooral een ring.

Uit het onderzoek van Textilia blijkt dat 42 procent van de Nederlandse mannen wel eens een sieraad draagt. Dat geldt vooral voor de jongere mannen. Zo stelde 54 procent van jongens tussen 13 en 19 jaar sieraden te dragen. In de categorie van 25 tot 34 jaar daalt dat aantal naar 50 procent. De grotere mannelijke interesse voor sieraden zou vooral aangewakkerd worden door idolen zoals David Beckham, die zich ook graag met juwelen tooien. Vooral jongeren laten zich hierdoor beïnvloeden. Hoogopgeleiden (42 procent) en 55-plussers (24 procent) dragen veel minder een sieraad.

De ketting blijkt het meest populaire sieraad te zijn, maar die is vooral in trek bij lager opgeleide mannen. Op de tweede plaats komt een ring, die bij 55-plussers het meest in de smaak valt. Het gaat daarbij echter niet om vriendschaps-, trouw- of verlovingsringen. Een armband wordt door 36 procent van de mannen gedragen. Oorbellen (13 procent) en piercings (3 procent) zijn bij mannen het minst populair.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home