Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Vierdaagse werkweek ideaal voor tweeverdieners

Veel tweeverdieners kiezen voor een vierdaagse werkweek. Dat stelt het magazine Marketing Data. Een dergelijk systeem biedt werknemers immers allerlei voordelen, terwijl het ook voor het bedrijfsleven en de carrière voordelen zou bieden.

Partners die beiden werken, kiezen volgens Marketing Data in veel gevallen alletwee voor een vierdaagse werkweek. "Op die manier houden ze meer tijd over voor hun hobby's, het huishouden en de opvoeding van de kinderen," aldus het magazine. "Tegelijkertijd kunnen ze bovendien ook hun carrière verder blijven uitbouwen."

Het magazine voegt er aan toe dat ook de werkgevers voordelen kunnen putten uit een dergelijk arbeidsritme. Werknemers die vier dagen per week werken zeggen immers dat zij bijna net zoveel presteren als hun fulltime collega's. Het systeem zou dus zowel voor de individuele bedrijven als de globale economie voordelen opleveren.

Ook zou het systeem de beroeps- en carrièremogelijkheden van vrouwen verbeteren. Onderzoek zou bovendien al uitgewezen hebben dat werknemers in een vierdaags werksysteem het thuisfront en het werk beter kunnen combineren en zich beter in hun vel voelen, waardoor ze ook gemotiveerder en productiever zouden worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home