Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Wereldbank moet corruptie aanpakken (7/2)

Paul Wolfowitz, voorzitter van de Wereldbank, heeft gezworen de strijd aan te gaan met de corruptie van regeringen en officiƫlen in ontwikkelingslanden waar zijn organisatie actief is. Dat was de nieuwjaarsboodschap van Wolfowitz voor het personeel van de Wereldbank. Ook beloofde hij onregelmatigheden binnen de Wereldbank zelf te zullen onderzoeken en daarbij moeilijke dossiers niet uit de weg te zullen gaan.

Wolfowitz benadrukte dat de Wereldbank met meer energie en doortastendheid zal moeten werken. Op dit ogenblik blokkeert de organisatie een lening van 250 miljoen dollar voor Kenia, dat in een zwaar schandaal is gemoeid. De voorzitter voegde daar aan toe dat binnen de Wereldbank gedurende vijftig jaar over corruptie zelfs niet werd gesproken, maar dat er nu actie moet ondernomen worden.

De Wereldbank-voorzitter benadrukte dat de corruptiebestrijders een centrale rol moeten krijgen binnen de organisatie en niet moeten beschouwd worden als een waakhond van buitenaf. Dat team komt onder leiding te staan van Suzanne Rich Folsom. Ook Kevin Kellems, gewezen adviseur van de Amerikaanse vice-president Dick Cheney, werd aangetrokken, net zoals Robin Cleveland, een voormalig medewerker van het Amerikaanse Witte Huis. Wolfowitz zelf is gewezen onderminister van landsverdediging in de regering-Bush.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home