Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Strikte planning is rem op carrière (7/2)

Mensen die beweren dat het vaak druk hebben, hebben geen enkele kans om promotie te maken. Dat beweert de Nederlandse consulent Jeroen Bertrams in zijn boek 'Op naar de Top'. Bertrams stelt dat ook een strikte carrièreplanning dikwijls een beletsel vormt om daadwerkelijk de top van het bedrijfsleven te bereiken.

"Toplui uit het bedrijfsleven stellen volgens Bertrams dat het veel nemen van initiatieven en het opnemen van verantwoordelijkheden bijzonder belangrijk zijn om een carrière te bevorderen," aldus het magazine Zibb. "Bovendien zijn ze er ook van overtuigd dat een mislukking veel minder erg is dan het zich strikt beperken tot de grenzen van zijn mandaat." Een strikte carrièreplanning is volgens hen al evenmin aan te bevelen. Dat is volgens de topmanagers te geforceerd. Ze stellen dat dergelijke planning ervoor zorgt dat men niet inspeelt op kansen die niet binnen dat plaatje passen. Daarmee zou een potentiële groei binnen het bedrijf afgeremd worden.

De topmanagers zijn ook van oordeel dat het presteren van vele uren geen garantie of betere kansen biedt om hogerop de hiërarchische ladder te komen. Als managers hun werk niet binnen de veertig uur per week kunnen doen, zouden ze volgens de bedrijfsleiders van een aantal grote Nederlandse ondernemingen geen kans maken om binnen hun organisatie snel te groeien.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home