Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Vivaldi zorgt voor minder calorieën

Britse wetenschappers zijn er naar eigen zeggen in geslaagd een aardappelsoort te ontwikkelen die slechts de helft van de calorieën van andere variëten bevat. De soort kreeg de naam Vivaldi. Maar op het gebied van vitamine-gehalte en andere voedingswaarden zou er geen verschil zijn.

De nieuwe aardappelsoort werd gekweekt in Lincolnshire en zou slechts 128 calorieën tellen per 170 gram. Daarmee ligt de caloriewaarde van de Vivaldi 33 tot 56 procent lager dan bij andere variëteiten. Het aantal vitamines en andere voedingswaarden zou volgens de wetenschappers echter niet verschillen van de andere aardappelsoorten.

Wereldwijd zijn er ongeveer 5.000 verschillende aardappelvariëteiten bekend. Op het gebied van gezonde voeding hebben ze geen al te beste reputatie, want ze worden gedeeltelijk verantwoordelijk gesteld voor het overgewicht van de westerse bevolking. Voedingsspecialisten wijzen er echter op dat dit dikwijls te maken heeft met de bereidingen van aardappelgerechten, waarbij veel vet gebruikt pleegt te worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home