Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Veilingsite eBay creëert banen

De veilingssite eBay is niet alleen de grootste online marktplaats van de wereld, maar blijkt ook voor een belangrijke tewerkstelling te zorgen. Uit een onderzoek van de Europese eBay-activiteiten blijkt immers dat meer dan 170.000 mensen uit de Europese KMO-sector op die marktplaats hun eerste of tweede inkomen halen. Het bedrijf zelf ziet in deze sector trouwens nog grote groeimogelijkheden.

De onderzoekers benadrukken dat bijna eenderde van de ondervraagde Europese KMO-bedrijven de volgende twee jaar aan personeelsuitbreiding denkt. Op dit ogenblik heeft tachtig procent van de betrokken bedrijven minder dan tien werknemers in dienst. Vier procent heeft een personeelsbestand van meer dan vijftig eenheden. Meg Whitman, topvrouw van eBay, stelt dat de doolhof van wetten en regels voor de ontwikkeling van de KMO-sector een belangrijke hindernis blijft, maar voegt er aan toe dat haar bedrijf Europese bedrijven een rechtstreekse toegang biedt tot de wereldmarkt.

Wereldwijd telt eBay meer dan 181 miljoen gebruikers. Daarvan bevinden er zich bijna 50 miljoen in Europa, waar de veilingsite nu zes jaar actief is. Europa is volgens het bedrijf zelf ook de sterkst groeiende regio. Tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar realiseerde eBay een omzet van 12 miljard dollar. Het bedrijf wil binnenkort uitpakken met een expressdienst voor het bezorgen van de verkochte producten. Daarbij zouden vaste tarieven worden gehanteerd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home