Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Mobiele telefoon wordt afstandsbediening

Gebruikers van mobiele telefoons kunnen in de toekomst in interactie treden met billboards en displays. Ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf LocaModa, biedt deze toepassing het publiek de mogelijkheid meer informatie in te winnen over de producten of diensten die op billboards of displays uitgestald staan.

LocaModa ontwikkelde StreetSurfer, een project waarbij de mobiele telefoon volgens het magazine ClickZ de rol toegemeten krijgt van afstandsbediening. Daarbij worden gsm-toestellen langs het internet verbonden met displays en kan het publiek meer informatie opvragen over het betreffende onderwerp.

StreetSurfer is oorspronkelijk bedoeld voor de vastgoedsector. Daarbij is het de bedoeling dat het gsm-toestel de controle over de billboard of display overneemt en de geïnteresseerde de mogelijkheid biedt om door het woningbestand van de vastgoedmakelaar te bladeren. Makelaars stellen dat de technologie hen in staat stelt om in contact te treden met voorbijgangers en het hen gemakkelijk maakt om hen te werven als cliënt.

LocaModa ontwikkelt nu ook andere platformen, die geschikt zouden moeten zijn voor de auto-, ontspannings- en detailhandel. Een gelijkaardige technologie, Wifitti, gebruikt hetzelfde concept om sociale interacties in openbare ruimtes, zoals café's of sportinfrastructuur, te stimuleren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home