Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

De Beers gaat op diamantenjacht

De Beers heeft het voorbije jaar minder diamanten geproduceerd dan vooraf werd vooropgesteld. Het bedrijf wil de eerstvolgende maanden dan ook 100 miljoen dollar investeren om nieuwe diamantvoorraden te vinden. De omzet van de Zuid-Afrikaanse diamantgigant kende het voorbije jaar dan weer een recordgroei van 15 procent.

De Beers verkocht het voorbije jaar voor 6,5 miljard dollar aan ruwe diamanten en de verkoop van diamantjuwelen zou met 6 tot 7 procent zijn gegroeid. Alleen in Europa zou de diamantverkoop het voorbije jaar zijn teruggevallen. Voor dit jaar wordt eenzelfde groeipatroon als in 2005 verwacht, volgens het bedrijf in lijn met de verwachtingen van de wereldwijde economische groei.

De diamantproductie steeg met 4 procent tot 49 miljoen karaat. Ook dat is een record, maar vooraf had De Beers vooropgesteld dat de productie vorig jaar met 7 tot 8 procent zou stijgen. Het bedrijf wil dan ook nieuwe diamantvoorraden gaan ontginnen. Daarvoor is een investering van 100 miljoen dollar voorzien. Die zal gebruikt worden om nieuwe diamantgebieden op te sporen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home