Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Mannen willen meer seks, vrouwen meer romantiek

Mannen vinden dat er binnen het huwelijk niet voldoende seks wordt bedreven, terwijl hun echtgenotes vooral klagen over een gebrek aan romantiek. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het farmaceutisch bedrijf Eli Lilly, één van de producenten van het erectiemiddel Cialis. Eli Lilly zocht meteen ook naar de marktmogelijkheden voor zijn erectiemiddel en daarbij blijkt dat vooral de Japanse man nogal weigerachtig staat tegenover dergelijke hulp.

Uit het onderzoek in Zuid-Korea, Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten bleek volgens Eli Lilly dat de gehuwde Zuid-Koreaanse vrouw het minst gelukkig is met haar seksleven. Minder dan één op drie Zuid-Koreaanse echtgenotes was tenminste lichtjes tevreden over het seksleven met hun mannen. Daarmee scoort de Zuid-Koreaanse man het laagste van de vier onderzochte nationaliteiten. Zelf is de helft van de Zuid-Koreaanse mannen echter wel tevreden met de seksuele relatie met hun vrouwen.

De onderzoekers stelden verder vast dat de Franse koppels het beste seksleven hebben, gevolgd door de Amerikaanse echtparen. Bij de Fransen had minder dan tien procent van de mannen ook maar enige klacht over zijn seksleven. Maar in alle landen waren de mannen van oordeel dat er niet voldoende seks was in hun huwelijksleven. Hun echtgenotes kloegen echter het meest over het gebrek aan romantiek binnen het huwelijk.

Voor het farmaceutisch bedrijf lijkt er echter vooral in Japan nog veel werk aan de winkel te zijn. Daar zou immers minder dan één op drie mannen bij een erectieprobleem hulp willen of durven zoeken. Dat is de laagste score van de vier landen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home