Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Turijn groenste Olympiade uit geschiedenis

Het United Nations Environmental Programma (UNEP) heeft zijn goedkeuring gehecht aan de Olympische Winterspelen van Turijn, die morgen van start gaan. De UNEP stelt dat dit het milieuvriendelijkste Olympische evenement is dat ooit is georganiseerd. De organisatie stede daarbij tevreden te zijn over de samenwerking die de organisatoren aan de UNEP hadden verleend en de inspanningen die werden gedaan om het geheel een milieuvriendelijk en duurzaam karakter te bezorgen.

UNEP-topman Klaus Toepfer benadrukte daarbij dat het Italiaanse organisatiecomité heel wat inspanningen heeft gedaan om gebruik te maken van hernieuwbare energie, afvalrecyclage en het beperken van de uitstoot van koolstofdioxyde. De UNEP organiseert op 16 februari in Turijn een Groen Diner om de eerste verjaardag van het Kyoto-protocol te vieren.

Inmiddels zijn de Olympische Spelen het geliefkoosde doelwit geworden van anti-globalisten en andere actievoerders. Die dreiging wordt door de veiligheidsdiensten acuter ingeschat dan de internationale terreur. Italië heeft tenminste 89,6 miljoen euro voorzien voor de beveiliging van het evenement. In totaal wordt daarbij 15.000 manschappen ingezet, waaronder een aantal gespecialiseerde ski- en alpine-eenheden.

Bij de beveiliging van de openingsceremonie vrijdag wordt onder meer gebruik gemaakt van luchtdoelraketten, terwijl er in het luchtruim rond Turijn een no-fly zone wordt ingelast. Turin International Airport zal de hele dag gesloten blijven. Griekenland investeerde twee jaar geleden één miljard euro in de Spelen van Athene, terwijl de veiligheidsmaatregelen van de vorige winterspelen in Salt Lake City (2002) opliepen tot 300 miljoen dollar. Het prijskaartje van Athene was vier keer duurder dan de beveiliging van de Spelen van Sidney (2000), het laatste Olympische evenement voor de terreuraanslagen van 11 september 2001.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home