Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Hogere vliegtaksen kunnen milieu niet helpen

Hogere vliegtaksen zullen het internationale luchtverkeer niet kunnen verminderen. Dat heeft de Britse premier Tony Blair benadrukt tegenover een Lagerhuis-commissie. Hij stelde dat het niet realistisch is te geloven dat hogere taksen mensen er zullen van weerhouden het vliegtuig te nemen. Men moet volgens hem vooral investeren in onderzoek naar milieuvriendelijker vliegtuigen.

Blair kreeg de opmerking dat de hogere vliegtuig-emissies de plannen voor het terugschroeven van de uitstoot van broeikasgassen in het gedrang brengen. Maar de Britse premier is van mening dat er vooral intensiever moet geïnvesteerd worden in nieuwe en alternatieve milieuvriendelijke technologieën. Dat zou volgens hem de uitstoot van broeikasgassen relatief snel moeten kunnen afbouwen.

Norman Baker, milieuspecialist van de liberaal-democraten, stelde dat de uitstoot van vliegtuigen juist de grootste problemen vormen in de strijd tegen de klimaatverandering. "Indien de luchtvaartsector blijft groeien zoals wordt voorspeld, zullen alle maatregelen die genomen worden tegen de opwarming van de aarde, teniet gedaan worden," aldus Baker. Hij stelde daarbij dat Blair blijkbaar de handdoek in de ring gooit als het over de klimaatverandering gaat.

De Britse premier zei ook nog begrip te hebben voor de Verenigde Staten, dat ervoor terugdeinst om met bepaalde uitstootdoelstellingen te werken en zich in plaats daarvan liever concentreert op het gebruik van zuivere technologieën. "Op dat vlak investeren de Verenigde Staten meer dan eender welk ander land," aldus Tony Blair.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home