Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Krant stopt met drugsverhalen

De Mexicaanse krant El Manana zal zijn verslaggeving over de drugshandel drastisch beperken. Dat heeft de uitgever beslist nadat de kantoren van de krant in de stad Nuevo Laredo, op de grens met de Verenigde Staten, maandag een ware kogelregen te verwerken kreeg. Daarbij werd een journalist vijf keer geraakt. Zijn toestand werd woensdag nog altijd als zorgwekkend beschouwd.

Uitgever Ramon Cantu benadrukte dat zijn krant voortaan alleen nog maar de basisfeiten van drugsmoorden en gerelateerde onderwerpen zal geven. "Er zullen geen namen meer genoemd worden en er zal ook geen opvolgen meer gebeuren," stipte Cantu aan. "Onderzoeksjournalistiek rond de drugshandel zal helemaal uitgesloten zijn." Dit jaar wordt in Nuevo Laredo, een stad met 300.000 inwoners, nagenoeg elke dag een persoon vermoord.

Volgens onderzoekers hebben de meeste moorden te maken met de strijd tussen de belangrijkste Mexicaanse drugcartels over de controle op de smokkelroutes naar de Verenigde Staten. In januari raakten twee journalisten van El Manana gevangen in een kruisvuur tussen twee rivaliserend bendes. Maar ze ontkwamen heelhuids. In april vorig jaar werd een misdaadjournalist van de radio in Nuevo Laredo vermoord.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home