Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

Plastic-afval wordt diesel

Het Nederlandse bedrijf Envosmart gaat in veertien Europese landen fabrieken bouwen waar plastic-afval wordt omgezet in diesel. Nog dit jaar zou in Duitsland een eerste fabriek worden geopend. Er zijn plannen om ook in België een gelijkaardige fabriek uit te bouwen.

In totaal wil Envosmart vijftien dieselfabrieken bouwen. Twee daarvan zouden opgezet worden in Amsterdam en Eindhoven. In elk van die installaties zou jaarlijks 21.000 ton afval verwerkt kunnen worden tot 19 miljoen liter diesel. In Duitsland wordt een fabriek opgezet met een dubbele capaciteit. De technologie werd ontwikkeld door het Australische bedrijf Ozmotech.

Envosmart zou zich specialiseren in moeilijk verwerkbaar plastic-afval, zoals verpakkingen met etensresten. De installaties zouden geen schadelijke gassen uitstoten, terwijl ook de geluids- en geuroverlast tot een minimum beperkt zou kunnen worden. Envosmart benadrukt dat het gebruikte procédé meer energie uit de grondstof haalt dan bij de productie van biodiesel.

Naast Duitsland en Nederland, zou Envosmart ook nog bedrijven opzetten in Luxemburg, België, Slowakije, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Polen, Letland, Litouwen, Estland, Italië en Tsjechië.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home