Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2006

China innovatieve natie in wording

China wil de volgende jaren meer geld investeren in onderzoek en ontwikkeling. Die inspanningen zouden tegen 2020 moeten leiden tot een land met een innovatieve economie. China is op dit ogenblik in eerste instantie een land met een gigantisch productie-apparaat. De investeringen in innovaties zullen de volgende vijftien jaar minstens 35 miljard euro per jaar bedragen.

De Chinese regering wil de volgende vijftien jaar 2,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) investeren in onderzoek en ontwikkeling. Dat bbp bedroeg in 2004 ongeveer 1.400 miljard euro. Dat betekent meteen dat China jaarlijks 35 miljard euro aan onderzoek en ontwikkeling zal besteden. Het vooropgestelde percentage is trouwens meer dan het dubbele van de bedragen die in 2002 werden geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling (1,23 procent). In 1999 was dat trouwens nog maar 0,89 procent.

De Chinese overheid wil bedrijven en instellingen ook stimuleren om meer oog te hebben voor de technologiesector. In 2020 zouden de wetenschap en technologische vernieuwingen 60 procent van alle Chinese ontwikkelingen moeten vertegenwoordigen. China wil op dat ogenblik ook voldoende patenten te zitten om technologisch bij de grootste vijf landen van de wereld te behoren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home