Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 12, 2006

Zuid-Korea stapt in Galileo



Zuid-Korea is toegetreden tot Galileo, de Europes satellietnavigatie. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. Eerder al werden ook al samenwerkingscontracten afgesloten met Israël, China en Oekraïene. Gesprekken met India en Saoedi-Arabië over een toetreding zijn nog aan de gang.

"De samenwerking met Zuid-Korea toont duidelijk aan dat er wereldwijd een groeiende belangstelling heerst voor Galileo," becommentarieerde Europees transportcommissaris Jacques Barrot. De Europese Unie hoopt dat Galileo een belangrijkse stimulans zal betekenen voor de wereldwijde navigatiemarkt. Tegen 2020 zou Galileo volgens de Europese Unie drie miljard gebruikers moeten bereiken en een jaaromzet van 275 miljard euro bereiken. In Europa alleen zou Galileo meer dan 150.000 jobs creëren.

De deelnemende landen zullen met de Europese Unie samenwerken rond het wetenschappelijke onderzoek en training en de ontwikkeling van een commerciële markt. Galileo ging vorige maand succesvol van start met de lancering van de Giove-A satelliet. In totaal zal het Galileo-netwerk bestaan uit dertig satellieten en moet een concurrent worden van het Amerikaanse GPS-netwerk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home