Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 12, 2006

BBC denkt aan Who-documentaire


Na het gigantische succes van 'No Direction Home', de tweedelige documentaire over Bob Dylan, wil de BBC nu ook een gelijkaardige film maken over de Britse rockgroep The Who. Daarbij zou men ook dit keer beroep willen doen op een regisseur van wereldformaat. De Dylan-documentaire werd gemaakt door Martin Scorsese, maar het wordt weinig waarschijnlijk geacht dat die ook voor de Who-film zou ingeschakeld worden.

De documentaire over de Britse rockveteranen zou dit najaar worden opgenomen. De BBC stelt dat het project de medewerking heeft van de Roger Daltrey en Pete Townshend, de twee resterende leden van de groep. Er zouden exclusieve interviews komen en de programmamakers zouden ook backstage-toegang krijgen tijdens de wereldtoernee die The Who de volgende zomer wil houden.

Daltrey en Townshend krijgen op die toernee het gezelschap van bassist Pino Palladino, keyboardspeler John Rabbit Bundrick, drummer Zak Starkey en gitarist Simon Townshend, broer van bandleider Pete Townshend. Pino Palladino vervangt bassist John Entwistle, die in 2002 in een hotel in Las Vegas overleed aan een hartaanval. Keith Moon, de orginele drummer van de groep, stierf in 1978 op 32-jarige leeftijd aan een overdosis van geneesmiddelen die hem van zijn alcohol-verslaving moesten afhelpen.

Pete Townshend heeft de nieuwe wereldtoernee juist voor kerstmis zelf aangekondigd op zijn weblog.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home