Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 11, 2006

Belgische werknemer gewoon aan overuren

De Belgische werknemer is gewoon aan overuren. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van de online vacaturespecialist StepStone. Duitsland en Italië zijn op dat gebied koploper, terwijl de Scandinavische werknemers zich het stiptste aan hun officiële werktijd houden.

Uit de enquête van StepStone blijkt dat 72 procent van de Belgische werknemers overuren verricht. Daarvan zegt de meerderheid (65 procent) dat ze daarvoor niet betaald worden. Op het gebied van overuren behoort België volgens de gegevens van het onderzoek tot het Europees gemiddelde.

Op Europees vlak presteert 68 procent van de werknemers overuren, waarvan er 63 procent niet betaald wordt voor die extra prestaties. De Italianen (83 procent) en de Duitsers (82 procent) doen het vaakst overuren.

De Scandinaviërs daarentegen gaan het minst aan de slag buiten de vaste werkuren. Voor 48 procent van de Noren en 49 procent van de Denen is het uitzonderlijk dat ze langer werken. In Zweden verricht ongeveer 60 procent van de actieve bevolking soms overwerk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home