Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 11, 2006

Italië zweert sigaret af


Het rookverbod dat begin vorig jaar door de Italiaanse regering ingevoerd werd, heeft in een jaar tijd geleid tot een half miljoen minder rokers. Volgens het Italiaanse ministerie van volksgezondheid zou nu nog 25,6 procent van de Italianen roken. Voor het invoering van het rookverbod was dat 26,2 procent. De verkoop van sigaretten daalde vorig jaar met 5,7 procent.

Hoewel het aantal rokers in Italië al jaren afneemt, was de daling volgens het ministerie in 2005 merkelijk groter dan in voorafgaande jaren. Sinds begin vorig jaar is het in Italië verboden te roken in bars, restaurants, overheidsgebouwen en andere openbare ruimtes. Rokers zelf riskeren een boete van maximaal 550 euro, terwijl uitbaters van horeca-zaken straffen van maximaal 2.200 euro kunnen oplopen.

Het ministerie stelde dat de Italiaanse politie het voorbije jaar ruim zesduizend controles heeft uitgevoerd op het rookverbod. Daarbij werden in totaal 327 boetes opgelegd. Volgens het ministerie van volksgezondheid wordt het rookverbod goed nageleefd in bars en restaurants, maar wordt op de werkplek nog vaak gerookt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home