Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 05, 2006

Zuid-Europa wil zo vlug mogelijk met pensioen

Zuid-Europeanen willen zo vlug mogelijk met pensioen. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Insee over de toekomstwensen van werknemers boven de vijftig jaar. Vooral de Spaanse oudere werknemers maken duidelijk dat liefst gisteren dan morgen met pensioen zouden gaan. Nederland telt het minste mensen die naar een pensioen-status snakken.

Uit het rapport blijkt dat 67 procent van de Spaanse werknemers boven de vijftig jaar het graag zo snel mogelijk voor bekeken houdt en van een welverdiende rust wil genieten. Daarmee is Spanje veruit het land met de meeste werkmoeheid onder het oudere personeelsbestand. Op de tweede plaats staat Italiƫ met zestig procent, gevolgd door Frankrijk en Griekenland (57 procent). Met 54 procent vormt Oostenrijk een middenmoot, maar daarna volgen Denemarken (45 procent), Duitsland en Zweden (43 procent), Zwitserland (33 procent) en Nederland (31 procent).

Uit het onderzoek blijkt verder dat tevreden werknemers minder geneigd zijn om zo vlug mogelijk met pensioen te gaan. Bij hen daalt het percentage met gemiddeld 14,2 procent. Werknemers die vrezen een gezondheidsprobleem te zullen krijgen voor hun pensionering willen daarentegen vlugger uitstappen. Bij hen valt er een gemiddelde stijging met 15 procent te noteren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home