Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 05, 2006

Ford in zee met Magic Johnson


De Amerikaanse autobouwer Ford heeft gewezen basketvedette Ervin Magic Johnson onder de arm genomen voor online acties voor het Lincoln-merk. Die samenwerking werd uitgebouwd rond de website Lincoln Lounge, speciaal gericht op de urban consumer.

Lincoln Lounge toont de belangrijkste marketing activiteiten, programma's en promoties van het merk. Tevens worden er de nieuwe modellen getoond. De website wordt voorgesteld door Magic Johnson, die het bedrijf ook zou geholpen hebben om de website te personaliseren en aan te passen aan het doelpubliek.

De nadruk wordt gelegd op lifestyle-kanalen waardoor de bezoeker kan surfen. Daarbij wordt aandacht besteed aan de Lincoln-reclameprojecten en de grote evenementen die daarrond worden opgezet. Tevens komt ook de hedendaagse urban muziek aan bod en krijgt de bezoeker de gelegenheid om feedback te geven. Een andere sectie brengt nieuws en artikels, terwijl ook de geschiedenis van Lincoln aan bod komt. Tevens is er een loterij waarbij een exclusieve Lincoln te winnen is.

De website legt daarnaast ook links naar Magic Johnson, met onder meer de Magic Johnson Foundation. Johnson (45) maakte in de jaren tachtig en negentig ophef als point guard van de Los Angeles Lakers. Hij bezorgde zijn ploeg vijf NBA-titels en vier andere finaleplaatsen. Twaalf keer werd hij opgenomen in het NBA All-Star team en werd drie keer verkozen tot most valuable player.

Wereldroem kreeg hij als lid van het Amerikaanse Dream Team, dat verdere coryfeeën omvatte als Charles Barkley, Larry Bird, Clyde Drexler, Patrick Ewing, Michael Jordan, Christian Laettner, Karl Malone, Chris Mullin, Scottie Pippen, David Robinson en John Stockton. Zij domineerden op indrukwekkende manier het Olympisch tornooi van Barcelona (1982). In 1991 maakte Johnson bekend dat hij besmet was met het HIV-virus. Rond de bestrijding van de ziekte stichtte hij de Magic Johnson Foundation.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home